Een duo animatie project, dat ik samen met Dennis van der Marel heb gemaakt.
Mijn rollen binnen deze animatie waren de personages, de achtergronden, de kleuren en het geluid. Dennis heeft gewerkt aan het storyboard en de animatie.
Ons onderwerp was een object uit de Eerste Wereldoorlog. In ons geval was dit een speelgoedgeweer, gemaakt van onderdelen van een echt geweer. In onze film willen wij laten zien, dat oorlog aan kan voelen als een spel. Het gaat er om winnen, waardoor de pijn en ellende van een oorlog soms wordt vergeten. Voor onze animatie hebben wij twee kinderen als personages genomen, die onze boodschap vertellen. 

De personage ontwerpen voor onze jongens. Ik wilde hen op elkaar laten lijken, maar wel hun eigen karakteristieken geven. De oudere broer komt dominanter over, de jongere broer heeft iets onschuldigs.
Research door middel van stijlframes. Ik heb hierovor een collage techniek toegepast met een foto die ik genomen heb in Verdun, de plaats waar wij naar toe zijn gereisd voor ons project. Hierna heb ik met mijn geschilderde decorstukken wat experimenten gedaan.
Alle achtergronden heb ik met de hand geschilderd en later in Photoshop bij elkaar gebracht, zoals decorstukken in een theater. 
Back to Top